Bakom Björken

Bakom Björken. Att utnyttja förgrunden som galler mot bakgrunden är något jag inte testat tidigare. Det ska bli spännande att höra vad ni tycker om detta tilltag. I denna bild vill jag förmedla höst i fjällvärlden utan att det blir för tydligt. Jag gör bilden med skarp förgrund i mörka färgglada toner mot en ljusare mer suddig bakgrund. Detta motiv dök som en slump upp i sökaren då jag klättrade ut på en sten i forsen för att se hur björken såg ut från andra hållet, det var en skön känsla som infann sig.

Min avsikt var egentligen att ta en vidvinkelbild men hade då jag riggade kameran 85 mm teleglugg monterad. Jag bytte sedan objektiv och tog senare fler bilder från samma position. Ha en skön kväll så kanske vi syns i morgon då jag lägger ut nästa alster från min fjällvecka. Mvh – Claes


1 Comment

  1. Det är kraftfullt! Jag har en motsvarande bild från Innerdalen (publiceras inom kort) men med ripbär i förgrunden. Jag tror (möjligen vet) att man måste bestämma sig för vad som skall dominera – förgrund, mellanparti eller bakgrund. I bilden är inte förgrunden dominerande vilket gör att åtminstone min blick flackar mellan för- och bakgrund. Det vore intressant och säkerligen lärorikt om fler kunde kommentera denna bild!

Skriv en kommentar

Människa eller maskin, lös uppgiften! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.