Den första dagen

Kan hända ni känner till en institution kallad Fotosafari i Innerdalen? En företeelse som fortlevt i snart 30 år under ledning av Pär Lundqvist, en legendar och ikon inom svensk fotoutbildning. För ett par år sedan råkade jag hamna i Innerdalen på en träff med svenska Biofoto. Då blev jag hänförd av denna plats och därefter är jag har Innerdalsveckan blivit något jag återvänder till. Från och med i år så leder jag fotosafarin tillsammans med min gode vän Günther Dippe och under detta vårt första år som ledare för safarin så var vi 24 hängivna fotografer som genomförde detta äventyr tillsammans. Först nu 2 veckor efter hemkomst så har jag börjat gå igenom mina bilder på allvar och kommer pö om pö att lägga ut bilder. I år lägger jag ut dem i kronologisk ordning och i detta blogginlägg förekommer endast bilder från min första dag där uppe. Några av bilderna har jag lagt ut tidigare men då endast i snabbredigerad version. Håll till godo / Claes


7 Comments

 1. Brita

  Trevlig serie Claes. Svårt att hitta någon favorit, men ”splashet” ligger bra till. Trean och femman går heller inte av för hackor.

 2. Ser trevligt ut och bilderna är fina. Ni verkar ha trevligt på era seanser

  • Claes Hillén

   Ha ha, några seanser är det inte fråga om men väl en veckas fotosafari i Innerdalen. / C

 3. Trevlig variationsrik samling från denna första dag. Bilderna 1,4 & 5 tycker jag är de bästa i samlingen. /M

 4. Finfina bilder Claes!

  Själv väntar jag på att höstfärgerna ska bryta ut ordentligt nere på Söderåsen 🙂

  Ha det gött.

 5. Kristina Eriksson

  Tredje bilden tycker jag bäst om. Gillar vattenbilder där det inte bara är slöjor utan man ser att vattnet har olika fart.
  Lappkäringen är inte fel heller. Sitter där lite dolskt tills man ser att det är Brita.

 6. Jag gillar variationen och ”Splash” är min favorit för att den har ett gott sug i sig och är välkomponerad. De tre sv/v överst är på min skärm lite kontrastlösa och jag upplever därför att vattnet i dem saknar ”kraft”. Den första av de tre tilltalar mig mest pga av vattnets olika rörelser som gör bilden spännande.

  Jag kan inte riktigt bestämma mig för vad jag tycker om Bräken mot Björk. Sv/v och ljust mot ljust? Du kanske skulle experimentera med att minska kontrasten ännu mer och dra bilden åt high key-hållet.

  PS. Jag ser ingen ”Gilla”-knapp på denna sidan.

Skriv en kommentar

Människa eller maskin, lös uppgiften! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.