Flytten

Vänner. det är dags att flytta ut till kusten. Inte flytta hus och hem utan dags att flytta fotofokus från höstfärger i skog och på fjäll till det fina västsvenska kustbandet. Nu är det mest grått och brunt i våra skogar och då finner jag det gott att flytta till havs. Idag blev det kortdag på jobbet och tillsammans med en kamrat drog jag till Hönö. En veckas gråväder sprack för en kort stund upp och helt plötsligt blev det klarblått. Nåväl, ett par timmar i kustbandet är som balsam för kropp och själ. Ute i vattnet vid Ersdalen ligger vad jag tror är ett gammalt svänghjul från en gigantisk båtmotor. Denna pjäs är lite spännande att plåta. Ha en fin

helg. Claes


8 Comments

 1. Jag har haft en tanke om fotografiet som förmedlare av ett enda och starkt budskap sedan jag började att seriöst fotografera för ca fem år sedan, vilket må låta högtravande, men det ser jag i ”Svänghjul i dyning” som jag troligen hade döpt till ”Havet tar och havet ger”.

  Här anar jag något tillverkat av mänsklig hand som ligger ute i ett ganska lugnt vatten med en sten som sticker upp vid sidan av det. Varför ligger det där? Vad hände timmarna innan fartyget bröts sönder som det måste ha varit del av? Klarade sig besättningen eller tog stormen dem precis som den tog fartyget? När skedde det? Bilden väcker fråga på fråga.

  Det här är utan tvekan en av dina allra starkaste kompositioner! Bara att lyfta på hatten och buga!

  • Claes Hillén

   Bra förslag på namn, man slarvar en del när man snabbt ska hysta ut bilder. Inte minst med titlar. Tack för dina tankar / C

 2. Ralph

  Härliga bilder Claes. Gillar svänghjulet med tre nyanser av blått, men bäst är nog Bumligen.
  Tack för en trevlig tur till Ersdalen, samt dina tips och påpekanden som jag så väl behöver.

 3. Det hade inte varit fel att få vistat någon timme.
  Blått blått blått är MYCKET bättre än grått grått grått.
  Gillar bumligen lite extra…
  Ha´en fin helg!

 4. Claes

  Jag har grunnat en del på vad det är för en järnklump som ligger i havet ute vid Ersdalen. Har kommit fram till följande slutsats, någon som kan bekräfta eller dementera. Jag tror helt enkelt en träbåt någon gång för länge sedan har förlist på denna plats och att när skrovet spolats bort alt ruttnat så ligger det en gammal tändkulemotor kvar på botten. Tändkulemotorn har om jag kommer ihåg rätt ett stort svänghjul till en relativt liten motor.

 5. Brita

  Som balsam för själen!

 6. Lillan

  Duktig far.

Skriv en kommentar

Människa eller maskin, lös uppgiften! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.