Höst över Högsbohöjd

Strax före gryningen denna lördagsmorgon lyfte vi fyra man i luftballong från en av alla fotbollsplaner på Kviberg. Det var 2 grader kallt och lite lått struligt att komma iväg då väderprognoser och annat inte var hundra procent överensstämmande med hur vår testballong flög. Efter lite inledande debackel lyfte vi till sist och fick en fin 45 minuters tur från Kviberg via Gamlestan, vidare över Svingeln, Allén och Linnestan för att slutligen dunka ner ballongen på en liten gräsmatta i Högsbohöjd. Att landa på en höjd är egentligen aldrig att rekommendera då där oftast förekommer uppvindar som gör att ballongen har lite för hög hastighet för att det ska kännas bekvämt. Korgen touchade under landning en Björk och ballongens korg stoppade tills slut 1 meter vid sidan av en lyktstolpe (det sistnämnda skrivet för att göra Läling som ska flyga i morgon nervös). Bilden ovan är tagen över ett skogsparti vid Högsbohöjd. Ett litet galleri med bilder från färden finner ni här!


12 Comments

 1. Eric Way

  Amazing contrast, Claes. Incredible light and shades of orange.

 2. Mattias "Läling" Söderberg

  Var du tvungen att skriva det där om landning, björk och lyktstolpe?! Jag får köra en dagis imorrn, dvs dra på mig blöjan när jag ska ut och plåta. Härliga bilder, det är en vacker stad vi bor i, ser fram emot imorrn med skräckblandad förtjusning. 🙂 /Läling

 3. Conny Olsson

  Tjena Claes, Härliga bider rätt igenom med gooa färger. Men på Hisingen är det väll mest rövare och bandidos och förstås en och annan GO Gubbe.

  Ha de
  /Conny

 4. Vilken underbar morgon!!
  Göteborg är ju en fin stad även ovanifrån *ler /Marie

 5. Vilka härliga bilder med fint ljus! Har också funderat på en ballongtur, men det blir nog till våren/sommaren. Ha en trevlig helg!/Roland

  • Claes Hillén

   Sluta fundera Rolle, på med 70-200 och stick iväg 🙂 / Claes

 6. Jag ser att du har döpt en bild fel
  ”På väg till det goda Hisingslandet”

  Ser inte någon som är på väg dit.
  Däremot ett antal som är på väg därifrån 😉

  Simma lugnt!

  • Claes Hillén

   Hallå Majera-bo!
   Alla Hisingsbor sover gott och tryggt, de som är på väg till fastlandet är antingen sådana vi utvisat eller taxis på väg till stan för att hämta fler som vill den gudomliga sidan:-)

   / C

 7. Men har du varit uppe i det blå nu igen. Vad härligt. Det morgonljuset satt väl där det skulle i bilderna. Vilka härliga höstfärger i träden. Tur du landade helskinnad med fötterna på jorden. Trevlig helg.

  • Claes Hillén

   Tjabah Camilla! Jag är ständigt upp i det blå och ofta ute å cyklar… Trevlig helg själv / Claes

 8. Bert Olsson

  Skansen Krona. Underbar!

  • Claes Hillén

   Hallå Olsson, kul att du tycker om den! / Claes

Skriv en kommentar

Människa eller maskin, lös uppgiften! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.