Höst utan kamera

Knappast! Men just nu när färgerna är som finast och vår natur bjuder höststormar med spännande ljus så har jag råkat ut för en olycka. Min trotjänare till kamera (Canon 5DMKII) har tillsammans med min nya fina Tilt & Shift glugg åkt rakt ner i betongen och gått i flera delar. Det konstiga var att den stod på stativet mitt på en gräsmatta med en tung kameraväska hängande i kroken under stativet när olyckan var framme. Mitt i gräsmattan fanns en rund betongring och rakt ner på den for hela skiten då undertecknad vänt ryggen till och tagit några steg för att se om ljuset var bättre på en annan plats. Jag får hoppas att mitt försäkringsbolag är justa för detta blir inte billigt. Vad gör jag i detta läget när fotosuget blir för stort? Jo jag tog fram min egen fartkamera, Canon 7D, och hängde på en fast 200 glugg och gav sig ut i höstlandskapet med hunn några timmar. Resultatet ser ni nedan i 8 små höstbetraktelser i varma färger. Har du några synpunkter på bilder eller spektakel så, pls let me know… / Claes


6 Comments

 1. Oj din stackare! Hemska tanke att kameran skulle gå sönder – det måste ju ha blivit rejäla skador väl? Usch usch. Hade en liknande mardröm häromnatten och insåg att jag ville köpa en extraförsäkring på kameran – man vet ju inte när/om olyckan är framme..
  Men en 7d är inte fy skam det heller:-)
  Och bilderna går ju verkligen inte av för hackor – höstgalen som man är (vilket fotograf är inte det så säg..)
  Mvh Anna

  • Claes Hillén

   Tack alla för edra kondoleanser om min kamera och era synpunkter om mina bilder 🙂 Jag hoppas få ett besked snart av Canondoktorn, om inte får jag väl ge upp…

 2. Lider med Dig…

 3. Riktigt trist med utrustningen, förstår att det blev en del svordomar. Hoppas som sagt att försäkringsbolaget är hjälpsamma och att du snart har dina käraste prylar tillbaka. Men bevisligen går det ju att få fram trevliga bilder med fjuttsensorn också. Sköna höstfärger och trevliga kompositioner, ”Illrött” gillar jag bäst och extra pluspoäng för titeln ”Näver again”, bara på Hisingen… bara på Hisingen. /M

 4. Trist Claes, utrustningen alltså. Fårsår inte hur det kunde tippa. Max otur i alla fall. Bilderna är en härlig höstrapsodi med ”Nu börjar det” på topp tycker jag. Tur du har din 7D. / Johansson

 5. Tråkigt med utrustningen, tyvärr är det sånt som händer ibland. Men med en reservkamera så kan man lyckas i alla fall. Så som du har gjort, jäkligt fina höstbilder, läckra färger och fina kompositioner.
  Mvh Håkan.

Skriv en kommentar

Människa eller maskin, lös uppgiften! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.