Kusten är klar

Mitt intresse för kusten och dess landskap har tilltagit de senaste åren. Detta i takt med att jag blivit smått besatt av att gå omkring med kamera och stativ under lediga stunder. Den Bohuslänska kusten med sin variation är det som står högst i kurs, men under första delen av detta år har både Hovs hallar och Kullaberg blivit föremål för mina utflykter. Förra helgens Biofototräff vid kullabergsstugorna gav mersmak och nu börjar jag sakta men säkert bläddra runt i bilderna från den helgen. Det mesta åker i papperskorgen men en och annan rivig kustbild får nog ligga kvar i mitt bibliotek. Om denna skapelse vill jag gärna höra din åsikt… Ha en fin vecka / Claes


3 Comments

  1. Utan att du blir för j-vla kaxig så skulle jag nog vilja säga att du är en av de absolut vassaste i det här landet på att fota kustlandskap. Du lämnar sällan något åt slumpen vare sig kompositionsmässigt eller tekniskt. En mycket fin ruta du visar upp här från helgen ute på Kullaberg. Tekniskt utmärkt med en perfekt exponering, sköna svala färger och bra rörelse i vattnet. Kompositionen är fin där alla fyra hörn sitter som dom ska och klippor och moln hjälps åt att dra in ögonen diagonalt in i bilden. Edman är inne lite på det som ”sticker in” från höger, och visst, kanske kunde man tänka sig att se lite mer av högersidan, samtidigt som det är svårt att säga när man inte vet hur det såg ut på plats. I mina ögon en kanonbild från kusten, dramatisk och vacker.

    • Claes Hillén

      Ha, nu blev man mallig så man sprack! Gällande lite klippor som kommer in från höger så finns det fler av dem men då funkar inte nedre högra hörnet. Bilden är mao delvis beskuren i hö kant. Tack för att du är positiv och ger kredd. Låt bilderna vila ett tag är ett motto som fler må beakta… / Claes

  2. Riktigt läcker med en härlig kall ton som jag gillar i kustbilder. Grym detaljrikedom och härligt exponerat. Ger mig inspiration till att börja mixtra med tre bilder tagna på höjden. Ska ge mig på det i veckan. Det enda som jag är tveksam till i denna förträffliga ruta är det högra hörnet, kanske skulle vilja se lite mer av det som ”sticker in”, i övrigt kanon som sagt.

    Hör av mig ang en guidning i Ersdalen samt i framkallningens förlovade land.

Skriv en kommentar

Människa eller maskin, lös uppgiften! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.