Om mig


Claes Hillén

Claes Hillén

På slutet av 70 talet gjorde jag några stapplande steg med en gammal Kodak kamera och plåtade tillsammans med klasskamrater svartvita bilder (Tri-X). Vi gnetade i mörkrummet med vår magister Ulf. Han var oerhört duktig och tålmodig med oss, men vi tyckte han var en riktig mupp som sprang omkring med uråldrig kamera i bälg och körsbärsträ. Fritt valt arbete tror jag denna skolmetod av självplågeri kallades. Numera vet man bättre och hans kunskaper ligger bakom en del av det man idag praktiserar i sitt fotograferande.

2006 fick jag lite inspiration och köpte min första digitala systemkamera och blev som så många andra frälst i tekniken. Det var bara att försöka damma av de över 20 år gamla ”kunskaperna” och köra på. Våren 2007 gick jag på kurs, ”Digital naturfotografering” med Patrik Larsson i Strömstad. En underbar upplevelse med kustliga naturupplevelser och framkallning i det digitala mörkrummet ”Lightroom”.

Nu ett par år senare har jag tagit mig mod till att lägga upp denna min egna hemsida där syftet är att blogga lite om mina bilder. Tack alla ni som tjatat och bett mig göra detta, nu har ni chansen att titta mer.

Kontaktinformation:

Claes Hillén
iPhone 0760-217622
e-post claes#westnature.se  (byt # mot @ så blir det bra)