Ängsull, Vattenklöver och Strandkål

Va, har Claes blivit vegetarian? Knappast, men kusten har så mycket att bjuda på förutom doften av tång, granitens fina struktur och saltstänk på kameralinsen. Den karga men ljuvliga fauna och flora man möts av i kustbandet går vi som fotografer oftast bara förbi, men inte denna gång. Söndagskvällen bjöd på blåsväder och en vacker fullmåne den dag då den är som närmast jorden. Ett par underbara timmar på Hönö gav denna skörd med bilder. Som vanligt vill jag gärna ha kommentarer och synpunkter. Ha en fin vecka! Claes


7 Comments

 1. Fina bilder Claes. Ängsullskaos och Skymningsklöver gillas bäst. Ser ut att vara en ljuvlig plats.

 2. Ser ut att ha varit en riktigt skön promenad och många fina bilder blev det. Mina favoriter blev den monokroma bilden på ängsullen samt bilden på strandkålen. Det är framför allt komposition och ljus som gör strandkålsbilden till min vinnare.

  /Erik

  • Claes Hillén

   Tack ska du ha för påhälsningen Erik!

   En fem timmar lång promenad vid kusten är skön och avkopplande, fotograferingen har nästan blivit en andrahands grej och njutningen nr 1.

   Gällande strandkålsbilden så vill jag berätta att jag, som i sex års tid varit en riktig stativfotograf, numer alltid har min lilla Fujifilm X-E1 om halsen,
   Denna bild är tagen på frihand med F2 och ISO200, en ny värld har öppnat sig där jag inte är lika låst att koppla loss min tunga Canon från stativet.

   Ha en fin sommar! / Claes

 3. Bland många fina bilder är ettan min favorit. Böljerörelsen i ängsullen och det milda ljuset gör att bilden ger ett nästan sensuellt intryck.

  • Claes Hillén

   Även den bilden är tagen med lillkameran! TACK för påhälsningen… / C

 4. I motljus och Fullmåne på frihand= dagens favoriter. Titeln Stilleben gillas mycket 🙂
  En fin kväll verkar det! Ha D

  • Claes Hillén

   Du är fortsatt mest impad av mina bildtitlar Anita 🙂

   Ha en fin vecka… / Claes

Skriv en kommentar

Människa eller maskin, lös uppgiften! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.