Bensnäppor

Gårdagen var vigd för murarbeten i stugan på Orust, men så blev ikke fallet. Kamrat Dippe ringde vid lunchtid och undrade om jag ville haka på till Morup tånge i Falkenbergstrakten. Sagt och gjort, murarbetet får vänta trots att det är närmare 25 mil från Orust till Morup gav jag mig iväg för fotokväll. De duktiga fågelfotograferna Lenny Johansson och Mikael Svensson hade lovat guida oss iden ädla konsten att ligga still under ett kamoflagenät vid en dypöl i några timmar och det är ju värt hur mycket som helst. Att ligga 4 man vid den lilla gölen var dock en eller två personer för mycket för Rödbenor och Myrspovar som inte vågade gå in för landning. Detta gjorde att jag efter någon timme lämnade över min plats till grabbarna med di stora gluggarna och knallade bort över ängarna för att se vad landskapet kunde bjuda. Lite spännande var det att plåta Nordsvensk brukshäst med vidvinkeloptik på 2 meters håll. Känns som det är dags att investera i en lite tyngre teleoptik!


3 Comments

 1. Tjusiga bilder som vanligt 🙂
  Gillar hästbilderna med vidvinkeln. Det blev läckert och med den himlen bakom.
  Skaffa längre tele låter dyrt. Bättre att åka dig själv och gömma sig jättebra haha. Billigare 😉
  Men ni ser ut att ha haft en trevlig fotorunda. Men förstår din frustration. Men att fota sådant i grupp har nog aldrig varit en hit om man vill ha ”de där” bilderna.
  Ha det gott// Camilla

 2. Fint! Och ni hade en härlig kväll förstod jag…

 3. Sjöberg

  Hej
  Ja, ska man fotografera såna där fåglar på sånt där vis så är det nog behändigt med lite längre brännvidd. Men det finns ju andra fågelbilder som också behöver tas…!
  Sjöberg

Skriv en kommentar

Människa eller maskin, lös uppgiften! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.