Bokskogens sista suck

Skäralid är en sprickdal belägen i Söderåsens nationalpark och är ett resmål jag besökt de senaste tre åren. Såväl vår som höst. Årets höstbesök väntade jag in i det längsta med just för att få de finaste av färger på träden. Tyvärr väntade jag nog lite för länge, det verkar som om veckans blåsväder med tillhörande frostnätter gjort att de flesta löv redan fallit av träden. Då syftar jag främst på träden längst upp i sprickdalen där jag och mina resekamrater hade förväntat oss sprakande färger. Men, men, man kan inte få allt. Vårt korta besök i kanjonen gav oss en del fina färgupplevelser men främst då nere i dalgången. Detta är del II av blogginlägg från mitt besök och denna gång är träden i fokus. Ha en fortsatt fin helg. Hälsar – Claes


5 Comments

 1. Min favorit är Mono även om det finns konkurrens om den positionen.

 2. Träd och skogsbilder är mumma! Blev ju trots allt en fin färgkaskad och min favvo är ”Lågt hängande frukter”. Ha det gött!

 3. Du får åka dit igen när alla löv fallit och det kanske är rimfrost! Det skulle i så fall vara sällsynta bilder att se från den lokalen. Dina blev ju fina även om du fick en annan färgskala än du tänkt dig…

 4. Brita

  Höstig känsla från Söderåsen som jag mest förknippar med skir grönska. Ser att ett besök inte är helt fel under hösten, även om du säger att ni var för sent ute. Ha en fortsatt fin helg/brita

  • Claes Hillén

   Som sagt, hösten har hittat till Skåne. Jag gissar att ni snart har vinter Brita. Tack för att du tittade in. / C

Skriv en kommentar

Människa eller maskin, lös uppgiften! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.