Fängslande glädje

Dagens lunchrast förlade undertecknad på Gamla Ullevi. Nej, inte på någon flott restaurang i någon av arenans katakomber utan på presskonferens med mitt kära GAIS. Jag hade blivit ombedd att komma dit att ta ett par bilder då GAIS lanserade bomben, Peter Ijeh klar för GAIS. Sportchefen i GAIS, den genomtrevlige Mats Persson, har som bekant vid ett tidigare tillfälle värvat Peter Ijeh till fotbollshuvudstaden, vid den tidpunkten hade Mats rollen som sportchef hos IFK Göteborg. Den gången resulterade värvningen i att Mats Persson dömdes till fängelse i ett år för bland annat grovt skattebrott.

Värvningen av den forne allsvenske skytteligavinnaren till GAIS kan beskrivas högst kontroversiell och under presskonferensen dök servern till gaisarnas neggforum gais.nu och i skrivande stund har den ännu inte hämtat sig. GAIS har dock inte betalat något för Ijeh som går från Syrianska som Bosmanfall. Han sägs dessutom ha en helt prestationsbaserad lön så kontentan blir, inga mål – inga pengar! Fiffigt va 🙂

Jag roade mig med att googla lite på dagens skriverier och en sådan här historia är såklart mumma för sportjournalister.
• Aftonbladet är som vanligt utan skrupler och levererar hela den tidigare skattehärvan i kronologisk ordning – läs här!

• Laul kallar det hela för ”Den coolaste värvningen någonsin”

• Expressen tuggar på i samma spår – läs här!

Jag letar ännu efter en saklig analys…


1 Comment

  1. ”Jag letar ännu efter en saklig analys…”

    Sportjournalistik och saklighet … hoppsan, skrev fel.

    Skall vara
    (Sport)journalistik eller saklighet …

Skriv en kommentar

Människa eller maskin, lös uppgiften! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.