Kryp

Ett par dagar i subtropisk regnskog med hög luftfuktighet och hög värme är inget en blek nordbo vänjer sig vid i första taget. Inte heller känns det självklart att vart man än vänder ögon och öron se och höra alla dessa insekter och mindre ödlor mm. Knepigt att efter ett tag inse att syrsornas spelande också tilltar när en fara i form av fågel eller annat närmar sig. Det är bara att inse hur lite man vet om naturen. Det jag var mest glad åt var alla vackra fjärilar som flög överallt. Man inser snabbt varför europeiska män i fåniga hattar en gång i tiden sprang runt med sin hovar och fångade olika fjärilsarter för att kategorisera, namnge och ta med dem hem. Håll till godo med mitt försök i bilder att beskriva naturen i Iguaçu National Park. Hälsar Claes!

 


5 Comments

 1. Såå vackra bilder! Önskar jag hade varit med

 2. Vad roligt att se bilder från din resa. Härliga färger.
  Jag gillar speciellt Fjäril i människobyn. Verkligen kontraster. Eller ska vi säga krock mellan mänsklighet och natur. Jag bara filosoferar här nu. Men roligt att göra det till andras bilder.
  MVH Camilla

 3. Frode Wendelbo

  Fjärilarna verkar ju inte ha någon koll alls, dyker litet varstans. Snygga bilder Claes och kul att få ta del av. /Frode

 4. ”Vi har en eller två riktigt bra sommardagar. I södern har man månader i sträck.”
  Detsamma kan sägas om dina ”kryp”. Fascinerande!

 5. Fina närstudier av dessa exotiska invånare. Bäst gillar jag änna hattprydnaden och den där typ vårtbitaren.
  /Mattias

Skriv en kommentar

Människa eller maskin, lös uppgiften! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.