Resenoteringar från Lofoten Del 1

Min ursprungliga avsikt var att berätta lite varje dag om min resa hit till Lofoten, den internetuppkoppling vi har fungerar dock bara lite då och då så först nu kommer lite resenoteringar från de första dagarna. Några små bilder finns i galleriet längst ner på sidan men mina keepers väntar jag med tills jag har en riktig dator att redigera på… Hoppas ni får mersmak för detta är en fantastisk plats!

Fredag 16 mars – Så var man då äntligen framme i Lofoten.  Tillsammans med goda vänner kommer jag att stanna en hel vecka. Att utan stress få lov att strosa omkring och fotografera under 8 dagar på en av världens vackraste platser smäller högt i mina öron. Det första som vi verkligen blev varse var det synnerligen omväxlande vädret, mina tre kamrater som körde via Bodö blev försenade 4 timmar då färjan inte kunde lägga ut. Vindar på över 15 m/s gjorde att deras avgång senarelades och kl 00:00 väcktes jag ur min sömn på sofflocket av att det bankade på dörren. In i hyttan stormade 3 glada men trötta kamrater.

Lördag 17 Mars – Upp tidigt för att fotografera i gryningsljus, destinationerna var Reine, Å, Tind och Flakstad. Även denna dag genomlevdes med synnerligen omväxlande väder, hagel, sol snö och regn. Dagen avslutade jag och Dippe vid Uttakleiv, en sandstrand i norr med mycket sten och omgivande fjäll. Skönt att ha 2 bilar på 4 man, bilen är naturfotografens bäste vän 🙂

Söndag 18 mars – Återigen upp i ottan för fotografering, denna dag startade mycket lovande och med fint gryningsljus i ryggen strosade vi runt på Sakrisöya en timma före frukost. Efter mat tog vi en långtur runt Moskenes vidare till Flakstadstrand och  därefter tills en plats som heter Vikten, båda  belägna på Flakstadsöya sedan vidare till Uttakleiv, det blåste och snöade större delen av dagen och vindarna pendlade mellan 10-20 m/sek.

Måndag 19 mars – Dagen började i dur med solsken och en stilla vattenyta, den slutade dock i moll med regn och storm men även då kan det bli spektakulära bilder. Besökta platser Var bl a Eggum. Dagen slutade med att toaletten svämmade över pga av frysta avloppsrör. Kul för Tore att torka skitvatten! Vi fick ringa på reparatör och ett par timmar senare funkade skiten igen 🙂

Fler noteringar kommer en annan dag… / Claes


6 Comments

 1. Christer Sjöberg

  Hej
  Verkar väldigt lovande och jag ser verkligen fram mot fler av era bilder från denna resa (antar att han shackspelaren du har på bild också har bilder). Intressant detta med dina svartvita kontra färgfunderingar. Har själv ett tag gått i samma funderingar och efterhand så utkristalliserar sig någon form av ”både och tänkande”, iaf är det så för mig!
  Sjöberg

 2. Jätte fina bilder!

  Super panorama bild.
  Själv önskar komma tillbaka till Lofoten. Underbar plats, fint natur, lugn och ro.

  Hälsningar från Västerbotten.

 3. Härlig läsning Maestro och jag gillar bilderna… förutom den på döden då. Den gör mig skraj. /M

 4. En helt bra vy från sovrummet. Ska bli kul att se dina keepers när ni är tillbaka.

 5. Hahaha . döden var för en gångs skull rolig…
  Härliga Lofoten, men det verkar en aning kallt.
  Ha det toppen fint, vi ser fram eot fler rapporter o bilder!
  /Inger

 6. Härligt Claes. Underbar natur och gött gäng. ”Döden” är underbar. / CJ

Skriv en kommentar

Människa eller maskin, lös uppgiften! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.