Tjugohundratretton

Året som strax passerat har varit ett av de mest omtumlande i mitt snart fyrtionioåriga liv. Orsakerna till detta är många. Mellandottern Lisa har flyttat till Australien och äldsta dottern till London. Den senare blev sedan kär och flyttade hem igen. Vi har köpt lägenhet och sålt vårt hus. Jag har bytt jobb och yngsta dottern har bytt skola. Det mesta av dessa trevliga saker överskuggas dock av att min sambo har varit sjuk och genomgått en operation samt en sex månader lång och jättejobbig behandling. Jag har dessutom gått och gift mig, tjohoo. Det var la på tiden! Efter en kass semester har vi sedermera flyttat till den nybyggda lägenheten och således flyttat ut från vårt hus. Jag har under denna period dessutom varit en av det drivande personerna bakom en stor fotofestival. Nu när äntligen julledigheten infunnit sig ligger allt detta bakom oss. Marie har gjort sitt sista sjukhusbesök och vi ska ha 14 goa dagar ledigt tillsammans. I mitten av januari ska hon börja jobba halvtid.
I veckan som gick var jag på en trevlig bildvisning som min gode vän Dippe höll. Där redogjorde han för sitt fotoår vilket fick mig lite inspirerad att titta tillbaka på mitt eget dylika. Döm av min förvåning, när jag satte igång att räkna mappar i datorn kom jag snabbt fram till att jag hade tagit bilder 157 av årets 365 dagar. 19299 bilder ligger i dessa kataloger vilket är i snitt 131 bilder per tillfälle. Men, så kom jag att tänka på att jag raderar ju ungefär hälften av alla tagna bilder direkt för att de är mer eller mindre kass och tar så förbannat mycket plats. Hrm, 37 av dessa tillfällen hade kameran gått i samband med mitt ordinarie jobb. 22 gånger plåtade jag åt GAIS. Med dessa borträknade har jag faktiskt hunnit vara ute med kameran i naturen nästan 100 gånger vilket fasen inte är dåligt, eller, det kanske är riktigt dåligt. Nåväl, gjort är gjort. Då jag vid årsskiftet tänkte stuva om på min hemsida och lägga/minska ner bloggandet så tänker jag här och nu lägga upp ett par bilder från varje månad under 2013. Hälften blir bilder jag visat förut och hälften bilder ingen sett. Håll till godo, här kommer ett par bilder från januari!


5 Comments

 1. Min livsfilosofi är att försöka göra saker som man tycker är roligt/njutbart och sortera bort allt annat. Ibland styr man dock inte över vad som händer i livet, och då får man göra så gott man kan och orkar. Jag tror också starkt på Ying och Yang, man behöver motsatser för att öppna ögonen, förstå och värdesätta rätt saker. Jag hoppas å det varmaste att 2014 innebär att du, din kära hustru och barn får ett fint år. Och att det kommer att komma något litet blogginlägg från dig 🙂 Blri du förvånad om jag anser att ”Rörelse i Rya skog” i mina ögon är en rysare? sedan gillar jag Flinga och Kråkan också…bl.a.
  Ha en riktigt fin Jul och ledighet!
  Inger

 2. Visste inte att du och Marie har gift er! Mina varma gratulationer och med önskan om en fridfull jul och ett bättre nytt år!!! Kram

 3. Hej Claes

  Det var en läsvärd och i flera delar stark text. Förstår att det varit ganska tufft men du verkar vara av det rätta virket som också reder ut en motgång. Direkt från hjärtat önskar jag dig och din familj en riktigt god jul och gott nytt år. En särskilt varm hälsning till din hustru.

  Skönt att läsa att du trots allt inte ska sluta blogga, jag följer dig med stort intresse. Du, liksom Dippe, är några av mina inspiratörer.

  Höll på att glömma, bra bilder som vanligt. Nu blir Gais giftigt nästa år när det värvat från Varbergs Bois…

  PS Jag har blivit med Fujifilm X100S. Var inne på XE 2 men kom fram till att en systemkamera till var inte vad jag behövde, så här långt riktigt nöjd med nyförvärvet DS

 4. Camilla

  Försöker igen. Fick ju bara med en rad

 5. Camilla

  Godmorgon i Götet. Blev först rädd du skulle lägga ner din blogg helt. Lite lättat nu när jag läste sista raden

Skriv en kommentar

Människa eller maskin, lös uppgiften! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.