Valet

Valet står mellan en bild i färg eller en i svartvitt. Vid fredagens lilla fototur efter jobbet fann jag detta trevliga motiv och när solen just gick ner bortom trädtoppar brann det till i buskagen. att avsluta denna iskalla arbetsvecka med ett par timmar i naturen var en absolut nödvändighet. Nu är jag mycket ambivalent. Kan du hjälpa till att göra mitt val enklare? Frågan gäller, Färg eller Svartvitt!

 


7 Comments

 1. Färg gillar jag bäst. Det fina gula ljuset i bakgrunden framhäver de vackra björskstammarna på ett fint sätt. I den svart vita tycker jag de försvinner för mycket.

  • Claes

   Underbart vänner. Skog som inte hålls efter eller betas blir ofta igenväxt och rörig, jag finner det som en stor utmaning att fotografera och försöka bringa ordning i denna röra. Tack för era enade synpunkter.

 2. Sjöberg

  Hej
  I det här fallet säger jag självklart färgbilden; som ger en mycket bra separation mellan huvudmotiv och bakgrund. Då gör det inte så mycket att bilden för övrigt är ganska rörig. Den svartvita tycker jag faktiskt bara är rörig!
  Sjöberg

 3. Färg. Mycket fint bakgrundsljus som både ger bilden tredimensionalitet och dessutom framhäver björkstammarna.

 4. Brita

  Visst jag håller med, det gyllene ljuset är underskönt, men jag gillar den svartvita. Jag tror du kan få fram det fina ljuset ännu mer. Bilden känns lite murrig, men det kan ju också vara min skärm. Ha en bra lördag.

 5. Färg blir valet om jag fick bestämma

 6. Bettan

  Absolut färg… Hör du…? I svartvitt, som jag gärna förespråkar får du inte i denna bild fram känslan av ljuset.. I färg förmedlar du vad du ser, det gyllene ljuset, som faktiskt gör hela bilden.. Good work!

Skriv en kommentar

Människa eller maskin, lös uppgiften! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.