Rotkant – vecka 47

En vecka har återigen passerat. En ynklig liten fototur denna vecka, ynklig och ynklig. 5 timmar i gammelskogen tillsammans med goda vänner är inte fy skam. Till veckans bild har jag valt bilden rotkant där naturens mönster gör sig påmint. Rötterna från Alträdet letar sig ner i åkanten och vattnet spolar bort jord och sand en bit upp i rotsystemet och blottlägger detta fantastiska mönster. Kör hårt under veckan – Claes

 


4 Comments

 1. Absolut ett – två steg i rätt riktning! Men (gnetpelle här) skulle du kunna öka kontrasten ett snäpp ovanför vattenlinjen? Då tror jag att bilden sitter som ett smäck 🙂 Ge oss tittare åtminstone den möjligheten! Jag balanserar på eggen där vi skiljer oss åt i denna bild men om inte annat så vore det intressant att se!

 2. Jag gillar starkt speglingen framför rötterna som ser lite hemlighetsfull ut och som ger vattnet mystik. Du skulle t o m kunna förstärka speglingen och därmed den känslan! Det finns mycket bra tänk och gott bildseende bakom denna bild!

  Men förstärk också känslan av rötter och därmed mönster! Bilden känns lite återhållen och utan den dramatik som rötter som letar sig ned till det livgivande vattnet speglar genom sina många ”snablar”.

  Bilden är överskärpt! ”Va f_n!” tänker du säkert men visa mig ett enda grässtrå som har den taggighet i kanterna som jag ser här så tar jag direkt tillbaks mitt påstående 🙂 Faktum är att du borde testa att lägga på oskärpa.

  • Claes Hillén

   Jo man tackar för kritiken. Såg speglingen när jag gick förbi platsen och återvände dit på väg tillbaka för att ta en bild. Själva speglingen man upplever när man går förbi går dock bort när man plåtar på lång tid då vattenflödet är starkt.

   Jag gillar den lite återhållsamma tonen så den vill jag nog behålla. Kan bara hålla med om att den är aningen överskärpt för att betrakta på webben vilket är endast beroende på att jag har ett automatiserat flöde då jag tar fram många bilder till ett blogginlägg. Istället för att slutskärpa varje bild individuellt så kör jag av lathet ibland ett skript, denna gång på 10 bilder.
   Nu ikväll gjorde jag en ny utgåva av bilden med mycket försiktigare skärpning. Någon softning av bilden tänker jag inte lägga på, det då går min själ förlorad i bilden.

   Nu har jag bytt huvudbilden mot en ny utgåva och lagt båda som tumnaglar att jämföra. Här snackar vi bildkritik, inte tjafs.

Skriv en kommentar

Människa eller maskin, lös uppgiften! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.