Vem har sagt

Bilderna från min resa till Lofoten verkar aldrig ta slut. Idag sitter jag hemma med en väldigt sjuk dotter. Vi befarar att hon har körtelfeber men hoppas på något helt annat. En liten positiv sak i detta elände är att jag fått lite tid över att jobba med mina bilder. När jag tänker tillbaka på veckan där uppe förvånas jag över hur många timmar vi var ute i vad som normalt kallas sketväder! Regn, snö och allmänt grått väder. I normalfallet tar jag knappt fram kameran sådana dagar men här var den framme hela tiden och även i detta gråväder så kommer och går det fina ljuset. Man får en ny syn på vad som är fint ljus. Hur många gånger i diskussioner om ljus har man inte hört att, DET GÅR INTE ATT PLÅTA I DAGSLJUS! Hrm, sluta nu, visst en stekande sol rakt från ovan är väl ingen höjdare, men under veckan i Lofoten kom alla tidigare påståenden på skam. Ska jag vara helt ärlig så blev jag hänförd över hur snyggt det kan bli i grådassigt väder. Kolla bilderna och bedöm själv, jag kanske har fel?


5 Comments

 1. Det finns alltid fint väder för fotografen alltså :O)))
  En härlig stämning i dina bilder, morgonljus är min personliga storfavorit.
  Så roligt att få ta de av er resa, vi tackar o bugar/niger.
  Håller tummarna för att dotern snart kryar på sig..
  //Inger ANita

 2. Underbara bilder, älskar dem, kan tro att gråvädret är härligt, på sommaren när det är stark sol mitt på dagen är det inte roligt att fota kan jag lova, jag brukar önska lite mer gråväder.men det är nätterna som gäller då när ljuset är som finast. Tack för att du bjuder på denna fina resa, hoppas det blir bättre med dotera

 3. Jag kan bara hålla med och speciellt det som Viktor säger om mulet när man ska fota utomhus. Man får ju bäst o jämnast ljus då. Och fota landskap blir ju en liten mer utmaning. Var själv i Paris i februari och då vart det gråmulet och regna hela veckan men vilka bilder det blev. Konverterade till svartvitt och lite efterbehandling så vart man riktigt nöjd. Så ja, gråväder är absolut fotoväder numera vilket även dina fina bilder bevisar!

 4. Superduperbilder Claes! Naturen kring Lofoten är verkligen helt fantastisk, måste åka dit någon gång…

 5. Du har inte fel. Gråväder är kanon så länge det finns lite struktur i molnen. Kan även meddela att när man plåtar bröllop så ber och bönar man efter gråväder! Snygga grejer!

Skriv en kommentar

Människa eller maskin, lös uppgiften! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.