Vi hade iallafall tur med vädret

Under den gångna helgen har jag befunnit mig på resande fot. En resa som startade redan tidigt på torsdagsmorgonen. Vi var åtta personer som besökte Runde, den finaste av fågelöar i det norska kustbandet. Jag har varit där två gånger tidigare, denna gång var dock den bästa både vad gäller väder och ljus. Två arbetskamrater var goda nog att tvinga mig att planera denna resa och det ångras inte en sekund. Denna gång tänkte jag lägga upp bilder i 3 etapper. Denna första etapp innehåller bilder jag lite snabbt rafsat ihop i min bärbara dator under resan. De 2 nästa omgångarna ska jag försöka fylla med bilder där jag hunnit lägga lite tid på redigering. Jag kan dock redan vid en första genomgång av bilderna konstatera att min kamera, Canon EOS 5DMKIII, verkligen levererar utlovad prestanda inom området autofokus. De bästa fågelbilderna blev till med EF 200mm 2,8L och EF 400mm 2,8L MKII. Miljöbilderna är tagna med min 85mm budgetglugg som också den ger fint resultat. Tack Dippe, Ralph, Agneta, Roger, Kerstin, Juha och inte minst Bengt för mycket trevligt sällskap. Glöm inte att lägga en kommentar nedan om ni har lust!


11 Comments

 1. Oj vad vackert! En fantastisk skärpa och briljans i bilderna! Eagleeye var helt otrolig med fågeln placerad mot den vackra bergväggen!! Mycket mycket vacker!
  KUl att se folket runt omkring med, så där ser det alltså ut bakom kamerorna;-)
  Får passa på att önska dig en härlig midsommar!
  Mvh Anna

 2. Sjöberg

  Se, det gick ju bra det där med att plåta flygande fågel! Lunnarna är väl bland det svåraste man kan ge sig på i den vägen (även om de är många!!). ”Panorering” skulle jag mycket gärna ha i min egen skörd – en kanonbild.
  Sjöberg

  • Claes Hillén

   Trodde du skulle säga att du ville ha den fågeln i din stekpanna! Det kommer flera panoreringar vad det lider broder. Ha en fin midsommar / C

 3. Vilken underbar tur ni haft. Fantastiska bilder du visar upp. Lunnefågeln är så söt. Men Tordmulen var ju för gullig den med. Bilderna på örnen är grymma. Ja, de är bra allihopa. Antar att du bjuder på fler framöver. Väntar med spänning 🙂

  • Claes Hillén

   Hallå C! Kul att du är så ini bänken positiv. Tordmule och Örn är fotograferad från båt vilket är en konst i sig när det rullar Atlantdyningar… Ha det fint / C

 4. Stiligt CH! Ni ser ut att ha haft riktigt fina dagar. En fin serie av bilder där jag bäst gillar bild 1 ”Lunne i guldskrud”, bild 11 ”Eagleeye” och den sista bilden nr 16 ”Alone”. Ska bli spännande att se fler bilder. /Mattias

  • Claes Hillén

   Jaså du reagerade positivt på bilderna där fåglarna sitter still, hrm. Jodå jag gillar också nämnda bilder och jobbar vidare på flygbilder. / C

   • Absolut inget fel på flyktbilderna heller, fina de också, bäst av dessa är ”Panorering”, men det som slår mig med de första jag nämnde är den fantastiska bildkvalitén och där också det fina ljuset är väl tillvarataget. /M

 5. Riktigt trevliga bilder, jag tycker ni verkar ha haft tur med en hel del mer än vädret!

  Kul att du gillar MkIII också, den borde Nikon egentligen ha släppt….

  Tordmulen och Eagleeye är mina favoriter.

  Rickard

Trackbacks/Pingbacks

 1. Runde – fåglarnas ö - [...] som arrangerade resan, Bengt som lagade den goda maten och ni andra för trevligt resesällskap. Se också gärna Claes…

Skriv en kommentar

Människa eller maskin, lös uppgiften! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.